Clean Card PRO
Clean Card PRO is bedoeld voor het monitoren van het effect van reinigingsprocessen van oppervlakken waar mogelijk eiwitverontreiniging is. Clean Card PRO helpt u om een hoge standaard van hygiëne te garanderen.
Algemeen
Eiwitresten op oppervlakken duiden op onvoldoende reiniging. Wat een bedreiging kan vormen voor de gezondheid, aangezien onreine oppervlakken de groei van ziekteverwekkers kunnen bevorderen. Elk Clean Card PRO kaartje bevat een vlak dat met reagens is geïmpregneerd. Het Clean Card PRO kaartje wordt over een vochtig oppervlak afgeveegd. Als er eiwitten op het oppervlak aanwezig zijn, treedt er een visuele kleurverandering van het kaartje op,
Voedsel fabrikanten en cateraars moeten alle voorzorgsmaatregelen nemen om voedselveiligheid en goede voedselkwaliteit te kunnen waarborgen. Goede reiniging is belangrijk om verspreiding van voedselvergiftigings pathogenen en andere schadelijke micro-organismen tussen voedsel, oppervlakken en apparatuur te voorkomen.
In de gezondheidszorg vormt de overdracht van infecties door het aanraken van besmette oppervlakten een enorme uitdaging. Om te voorkomen dat infecties zich verspreiden, is het belangrijk om overdracht vanuit klinische omgevingen te stoppen. Dit kan worden bereikt door focussing op oppervlaktehygiëne en op de kwaliteit van reiniging.
Clean Card PRO voorziet u van
- Eenvoudige oppervlakte hygiënetest
- Snel resultaat over reinheid van oppervlakken
Technische data
Beschikbare producten |
|
Methode | Chemisch |
Type monster | Oppervlaktedoekje |
Tijd tot resultaat | 30 seconden |
Aflezen van het resultaat | Visueel |
Opslag | 18 - 25 °C |
Houdbaarheid | 24 maanden vanaf productiedatum |
Vervoer | 18 - 25 ºC |
Grootte | 120 x 43 x 85 mm |
Extra nodig | Schoon water |
Geregistreerd handelsmerk | Aidian Clean Card® PRO is een geregistreerd handelsmerk van Aidian Oy |
Over standaard hygiëne monitoring
Voedselveiligheid
Elke partij die werkzaam is in de levensmiddelen industrie moet op de hoogte zijn van de voedselhygiëne risico's die gepaard gaan met het werken met voedingsmiddelen. Een verplicht intern controleplan moet methoden bevatten om de oppervlaktehygiëne te monitoren. Een goed hulpmiddel om de reinheid van oppervlakken die in contact komen met voedsel te verzorgen, is een eiwittest dat direct resultaat geeft.
Ziekenhuishygiëne
Ziekenhuizen zijn drukke omgevingen waar zorgprofessionals, patiënten en bezoekers nauw met elkaar in contact komen, waardoor risico’s op besmetting van mens-op mens groot is. Goede handhygiëne en het volgen van de juiste procedures vormen het fundament voor infectie controle en preventie. Daarnaast is het essentieel om de overdracht van infecties van oppervlakken te voorkomen door extra zorg te besteden aan oppervlaktehygiëne en de kwaliteit van de reiniging. Visuele inspectie van oppervlakken is onvoldoende; waarneembare hygiënebeoordelingen is vereist. Door het controleren van de oppervlakken, kan verspreiding van infecties worden voorkomen. Slechte schoonmaak procedures kunnen waarneembaar worden bepaald.
Documenten en materialen
Marketing en sales materialen
Clean Card PRO Application Sheet In-house Control (EN)
Clean Card PRO and Hygicult Application Sheet Hospital Hygiene (EN)
A Guide to Monitoring Surface Hygiene (EN)
Gebruiksaanwijzing
(Alleen voor informatief gebruik. Raadpleeg altijd de nieuwste bijsluiter in de kit.)
Clean Card PRO IFU (GB, DE, FR, RU, ES, IT, SE, NO, DK, FI), 133148, 133149
Clean Card PRO Model Chart, 133148, 133149
Veiligheidsinformatieblad
Als u een veiligheidsinformatieblad wilt ontvangen, neem dan contact op met: info@aidian.be